Een gekleurd plantenrek is een eye catcher op iedere kale muur of schutting. Door de potten te vullen met verschillende bloeiende planten breng je kleur in je tuin. Je hebt verschillende bloeiende hangplanten die het goed doen in een verticale tuin. Denk aan de Petunia, Kruipklokje, Campanula, Lobelia of hanggeranium.

Petunia’s zijn echte klassiekers onder de terrasplanten. Het is een eenjarige plant die bloeit van april tot aan de eerste vorst. Er zijn enorm veel soorten en maten en ook in kleuren is een mega aanbod. Laat je verrassen in het tuincentrum.

Het Kruipklokje, ook wel Campanula genoemd, is een laagblijvende soort. Je kunt deze plant heel goed in een bak of hangpot planten, de planten geven een mooie waterval van bloemen.

Lobelia is een fris en vrolijk plantje met heel veel meestal blauwe, maar ook roze en witte bloemetjes. Lobelia wordt in de tuin vooral gebruikt als borderplant, maar doet het ook goed in een hangpot of hangmand. De rankende lobelia’s vragen eigenlijk gewoon om een hanging basket. Ze houden van zon, maar laat de grond zeker niet uitdrogen!

De Hanggeranium is mateloos populair. En dat is niet voor niks! Deze hanggeranium brengt je tuin tot leven met al zijn bloemenpracht,  je hebt direct een tuin of balkon vol kleur. Geef hem regelmatig water en plaats de plant het liefst in het zonnetje in goed waterdoorlatende grond. Pluk regelmatig de uitgebloeide bloemen weg en je zult zien dat er weer nieuwe bloemen komen.